ΑΡΧΙΚΗ > Έρευνα & Ανάπτυξη

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Η καινοτομία είναι η κινητήριος δύναμη που ωθεί κάθε τεχνολογικά προηγμένη βιομηχανία, αλλά για τη φαρμακευτική βιομηχανία ο ρόλος της είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Στην Chiesi, η Έρευνα και Ανάπτυξη αποτελεί για εμάς ένα πραγματικό ανθρώπινο και τεχνολογικό περιουσιακό στοιχείο που μαζί με την καινοτομία συμβάλλει στην εξέλιξη της εταιρείας μας.

 

Η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης αντιπροσωπεύει στην εταιρεία μας ένα θεμελιώδες περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει ολοκληρωμένες λειτουργικές περιοχές που εστιάζουν σε έργα pipeline, μεταξύ των οποίων ανακάλυψη και προκλινική έρευνα, χημικοί και κατασκευαστικοί έλεγχοι, τεχνολογία παράδοσης φαρμάκων, κλινική ανάπτυξη, κανονιστικές υποθέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση, πνευματική ιδιοκτησία, διασφάλιση ποιότητας, διαχείριση έργων και ηγεσία, διαχείριση χαρτοφυλακίου Ε&Α.  Περαιτέρω, οι λειτουργίες Ε&Α υποστηρίζουν και τα προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακοεπαγρύπνηση και το κανονιστικό πλαίσιο.

 

Με έδρα το νέο ειδικά κατασκευασμένο και πλήρως ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάρμα, η ομάδα αναπτύσσει, επίσης, σημαντική δραστηριότητα στο Παρίσι, στο Chippenham (ΗΒ), στο Rockville (ΗΠΑ) και τώρα και στο Lidingo (Σουηδία) και στο Hillerod (Δανία): στις τελευταίες δύο περιοχές βρίσκονται οι νέοι συνάδελφοι από τη Zymenex. Στόχοι αυτής της έμπειρης διατμηματικής ομάδας είναι η εστίαση στην παράδοση pipeline σε παγκόσμια κλίμακα και η αύξηση της παραγωγικότητας για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης.

Τα περισσότερα από τα φαρμακευτικά προϊόντα της Chiesi προέρχονται από εσωτερική έρευνα, ενώ άλλα προκύπτουν μέσα από συνεργασίες και συνεταιρισμούς με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες¨ Πράγματι, το 75% του κύκλου εργασιών μας προέρχεται από προϊόντα που αναπτύχθηκαν από το τμήμα Ε&Α.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, επενδύουμε ένα αυξανόμενο ποσοστό των εσόδων της εταιρείας στον τομέα «Έρευνας & Ανάπτυξης» Πράγματι, μεταξύ 1000 ευρωπαϊκών εταιρειών, ο Όμιλος Chiesi αναδείχθηκε στην κορυφαία ιταλική εταιρεία στον τομέα των επενδύσεων σε Ε&Α και κατατάσσεται 7η μεταξύ των μεγάλων εθνικών ομίλων όλων των βιομηχανικών κλάδων. [1]

Ένα άλλο σημαντικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει την μεγάλη αφοσίωση του Ομίλου Chiesi στην Έρευνα & Ανάπτυξη: Είμαστε μία από τις εταιρείες με το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Ευρώπη, ενώ στην Ιταλία η εταιρεία μας κατατάσσεται στην 5η θέση. [2]

 

Ο αριθμός των προγραμμάτων Ε&Α αυξάνεται και διαφοροποιείται συνεχώς, εμπλουτίζοντας έτσι το θεραπευτικό εύρος της εταιρείας¨ παρ 'όλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί και θα συνεχίσει να εστιάζει σε τρεις βασικούς θεραπευτικούς τομείς ενδιαφέροντος: το αναπνευστικό, τα νεογνά και την ειδική φροντίδα. Τους παραδοσιακούς θεραπευτικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο Όμιλος Chiesi έρχονται πλέον να συμπληρώσουν νέες περιοχές και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς: σπάνιες ασθένειες, βιοτεχνολογία, γονιδιακή θεραπεία και μεταμόσχευση. Στην Chiesi, διευρύνουμε τη σειρά των προϊόντων μας με διάφορους τύπους φαρμάκων που πλέον συνοδεύουν τους παραδοσιακούς συνδυασμούς μορίων, μεταξύ των οποίων βιοτεχνολογικά προϊόντα (πρωτεΐνες) και προηγμένες θεραπείες (γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες): τρόποι προσέγγισης των νέων αυτών παθήσεων που καινοτομούν.

Η στρατηγική αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να εμπλουτίζουμε το pipeline μας, να προαναγγέλλουμε σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον της εταιρείας μας, προσφέροντας μια ευκαιρία σε ασθενείς που σήμερα δεν έχουν επιλογές θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών, ο Όμιλός μας έχει επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη, λόγω εν μέρει των επενδύσεων στον τομέα της Ε&Α: αύξησε κατά 75% τα έσοδά του, λανσάρει ένα νέο προϊόν κάθε δύο χρόνια κατά μέσο όρο, ίδρυσε επτά νέες θυγατρικές εταιρείες και προσέφερε πάνω από 750 νέες θέσεις εργασίας.

 

[1]     European Commission, Joint Research Centre, EU Industrial R&D Scoreboard 2014

[2]     European Patent Office, 2014 Report