ΑΡΧΙΚΗ > Η ιστορία μας

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
  • ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

     1935-1955

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Πάρμα το 1935 όταν ο Giacomo Chiesi, ένας χημικός που ονειρευόταν να ασχοληθεί με την έρευνα, αγόρασε το Laboratorio Farmaceutico Parmense και ξεκίνησε την επιχειρηματική του περιπέτεια

 

Στις αρχές της δεκαετίας του '40, το εργαστήριο άρχισε να επεκτείνεται και να πουλάει τα προϊόντα του στο εξωτερικό, εξάγοντας φάρμακα στην Ερυθραία και την Αυστρία. Ωστόσο, το 1944 ξέσπασε ο πόλεμος και μέρος της εταιρείας καταστράφηκε κατά τη διάρκεια βομβιστικής επιδρομής, με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες μέχρι τη λήξη του πολέμου. 

 

Όταν το εργαστήριο επαναλειτούργησε, προσλήφθηκε ο πρώτος επιστημονικός συνεργάτης και η Chiesi παρουσίασε την πρώτη αλοιφή με βάση την πενικιλίνη. Την ίδια περίοδο, ο Giacomo Chiesi σκεφτόταν να αγοράσει γη για να φτιάξει ένα πραγματικό εργοστάσιο. Το νέο φαρμακευτικό εργοστάσιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1955, απασχολούσε 50 εργαζόμενους και παρήγαγε ένα ευρύ φάσμα επιτυχημένων φαρμάκων.

 

  • ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΗΣΗ

    1965-1979

 

Το 1966 ο Giacomo Chiesi παρέδωσε τη διαχείριση της εταιρείας στους δύο γιους του, τον Alberto και τον Paolo. Η Chiesi Farmaceutici ήταν μια μικρή εταιρεία την εποχή εκείνη, αλλά είχε ήδη βλέψεις προς τις διεθνείς αγορές.

 

Ο Alberto και ο Paolo ξεκίνησαν μια συνεχή διαδικασία επέκτασης και διεθνοποίησης ανοίγοντας το πρώτο γραφείο στο εξωτερικό, στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του '70. Το 1979 αποτέλεσε σημαντικό σημείο καμπής με την κυκλοφορία του Clenil, ενός παρασκευάσματος κορτιζόνης που ενδείκνυται για το άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα και τη φλεγμονή της αναπνευστικής οδού. Το Clenil είναι ένα επιτυχημένο φάρμακο, ειδικά σε μια αγορά όπου οι αποτελεσματικές θεραπείες για τέτοιες ασθένειες είναι τόσο λίγες και χαράσσει το δρόμο προς τη δέσμευση της Chiesi Farmaceutici για τα αναπνευστικά νοσήματα.


  • ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ CHIESI

    1980-2014

 

Μετά την επιτυχία του Clenil, το ενδιαφέρον της Chiesi επεκτάθηκε στους τομείς αντιφλεγμονωδών και παυσίπονων φαρμάκων, ενώ το 1989 η εταιρεία παρουσίασε το Brexin, ένα ταχείας δράσης αντιφλεγμονώδες φάρμακο με καλή γαστρική ανοχή. Το Brexin κυκλοφόρησε σύντομα σε περισσότερες από 60 χώρες, πιστοποιήθηκε για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ τώρα διαθέτει διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την περιπέτεια στη Βραζιλία, η διεθνής επέκταση του ομίλου είναι πολύ δυνατή, τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις μη ευρωπαϊκές χώρες. Από το 1987, η Chiesi έχει ιδρύσει θυγατρικές στο Πακιστάν, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τις χώρες του Μαγκρέμπ, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Κίνα και τη Σκανδιναβία. Τα ιστορικά προϊόντα του ομίλου, που επικεντρώνονται στις αναπνευστικούς και καρδιαγγειακούς θεραπευτικούς τομείς, συνεχίζουν να είναι καθιερωμένα, ενώ στην αγορά έχουν εισαχθεί και νέα προϊόντα για νόσους νεογνών, μυοσκελετικές και αγγειακές διαταραχές.

 

Η τρίτη γενιά της Chiesi προσχώρησε στην επιχείρηση στο τέλος της δεύτερης με αρχή της τρίτης χιλιετίας, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικούς ρόλους: Alessandro, Andrea, Giacomo και Maria Paola. Η ένταξή τους άνοιξε νέους ορίζοντες έρευνας και ανάπτυξης: την τεχνολογία Modulite® για αναπνευστικά προϊόντα με φιλικά προς το περιβάλλον σπρέι όπως το Foster®, ένα σταθερό πολυδύναμο αντιασθματικό προϊόν σε μορφή δοσιμετρικού εισπνευστήρα υπό πίεση με νέα προωθητικά αέρια, καθώς και τη δημιουργία του NEXTHaler®, ενός εισπνευστήρα ξηράς κόνεως, που θεωρείται η πιο καινοτόμος συσκευή στην κατηγορία της. Το 2008, η Chiesi μπήκε ως πρωτοπόρος στον κλάδο της αναγεννητικής ιατρικής με την ίδρυση της Holostem Advanced Therapies Ltd και το 2013, με την εξαγορά της δανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Zymenex, εισήλθε στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, ενώ σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της καινοτομίας στον κλάδο βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

 

 

CHIESI HELLAS

 

Τον Ιανουάριο του 1998, δώδεκα άνθρωποι με όραμα, τόλμη και ενθουσιασμό, ίδρυσαν στην Ελλάδα την θυγατρική της Chiesi, μιας Ιταλικής φαρμακευτικής εταιρείας που εδρεύει στην Πάρμα και που έχει να επιδείξει αξιοζήλευτο ερευνητικό έργο, ιδιαίτερα στον τομέα των αναπνευστικών παθήσεων. Μια σειρά από ενδιαφέροντα προϊόντα συμπληρώνουν και ισχυροποιούν τα τελευταία χρόνια το οπλοστάσιο του γιατρού και δίνουν αξιόπιστες λύσεις σε σοβαρές παθήσεις, όπως το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η αναπνευστική δυσχέρεια των νεογνών.

 

Σήμερα, η Chiesi Hellas έχοντας ήδη αυξήσει το προσωπικό της και τις πωλήσεις της, είναι μία σωστά οργανωμένη εταιρεία, με δυναμική παρουσία στην Ελληνική Φαρμακευτική αγορά, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

 

Theodorakis

Σταύρος Γ. Θεοδωράκης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

 

Η βασική φιλοσοφία της Chiesi εστιάζεται σε τρεις άξονες:

  • σοβαρά και αξιόπιστα προϊόντα που δίνουν ουσιαστικές λύσεις στον θεράποντα ιατρό
  • διαφανείς διαδικασίες προώθησης με αυστηρή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ και απόλυτο σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού
  • στελέχη με υψηλό βαθμό εκπαίδευσης, σ' ένα ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον, που να δίνει πίστη, σιγουριά και προοπτική

 

 

Η Chiesi Hellas επενδύει στους ανθρώπους της, στηρίζεται σ' αυτούς και τους στηρίζει. Κατανοεί τις ανάγκες τους και επιβραβεύει τις προσπάθειές τους. Αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους βοηθά να τις ξεπεράσουν. Με συνεχή εκπαίδευση διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο και βελτιώνει τις δεξιότητές τους.

 

Διαρκές μέλημα της Διοίκησης της Εταιρείας είναι να διατηρεί μια ομάδα από ανθρώπους υψηλού επιπέδου που να χαίρονται γι' αυτό που κάνουν, να καμαρώνουν για ό,τι πετυχαίνουν και να χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό, διάθεση για υλοποίηση απαιτητικών στόχων, ευγένεια και ήθος.