80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ CHIESI ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > 80 ΧΡΟΝΙΑ...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 25/06/2015

Mε αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή του Ομίλου CHIESI, η φαρμακευτική εταιρεία CHIESI HELLAS AEBE, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΙΑΣΙΣ: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» στις 26.05.2015.

 

Προσκεκλημένοι ήταν συνεργάτες, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής βιομηχανίας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας και των ΜΜΕ. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στην κορυφαία ξενάγηση, των εξειδικευμένων αρχαιολόγων του Μουσείου, που εντυπωσίασε τους παριστάμενους, ξεδιπλώνοντας ζωντανά το μονοπάτι της άσκησης της θεραπευτικής, αλλά και της ερευνητικής μεθοδολογίας, στην Ελλάδα επί 15 αιώνες «….από τον Όμηρο μέχρι τον Γαληνό».

Η CHIESI HELLAS ΑΕΒΕ, Μεγάλος Χορηγός της έκθεσης «ΙΑΣΙΣ», υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία τις ενέργειες και τις δράσεις, που αναδεικνύουν τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος στην επιστήμη, ειδικά σε ότι αφορά την Υγεία και την Έρευνα, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Σταύρος Γ. Θεοδωράκης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CHIESI

Ο Όμιλος CHIESI με ερευνητικό έργο, υψηλές επενδύσεις και βραβεύσεις δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα, που συμπληρώνουν και ισχυροποιούν το οπλοστάσιο των επιστημόνων υγείας και δίνουν αξιόπιστες λύσεις σε παθήσεις του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού, της νεογνολογίας καθώς επίσης και σε ειδικές και σπάνιες παθήσεις. Είναι πρωτοπόρος ερευνητική εταιρεία και πρόσφατα έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την πρώτη άδεια κυκλοφορίας για θεραπεία Αναγεννητικής Ιατρικής, με αυτόλογα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα.

 

Στην έδρα του Ομίλου που βρίσκεται στην Πάρμα της Ιταλίας, το 2011 εγκαινιάστηκε ένα νέο υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο, το οποίο βραβεύτηκε σύντομα από τον “International Society for Pharmaceutical Engineering” (IPSE) για την οικολογική του κατασκευή και την στήριξη της έρευνας νέων καινοτόμων θεραπειών υψηλής τεχνολογίας.

 

Διαθέτει 24 θυγατρικές στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Η ελληνική θυγατρική CHIESI HELLAS ΑΕΒΕ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1998. Έχοντας πολλαπλασιάσει τη δυναμική της, και ενισχύοντας τοπικές συνεργασίες, είναι σήμερα μία σωστά οργανωμένη εταιρεία, με δυνατή παρουσία στην ελληνική φαρμακευτική αγορά και με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αποτελούν εγγύηση για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Ως εκφραστής του οράματος του Ομίλου, η CHIESI HELLAS ΑΕΒΕ, θα συνεχίσει να επενδύει και να στηρίζει την επιστημονική κοινότητα και την έρευνα.