Βράβευση της Chiesi Hellas στα «Diamonds of the Greek Economy 2014»

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Βράβευση...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 25/05/2014

Την τιμητική διάκριση «The Most Admired Enterprises» έλαβε η Chiesi Hellas στην εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 από τη Stat Bank για την εξαιρετική της πορεία στον Ελληνικό επιχειρηματικό χώρο.

Ο θεσμός «Diamonds of the Greek Economy» ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και πρόκειται για την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας για τις  υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως του επιχειρηματικού κόσμου, παρευρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, για να παραλάβει το βραβείο για την Chiesi Hellas.

 

Τα κριτήρια που απαιτούνται για τη βράβευση αφορούν σε οικονομικά μεγέθη, σταθερότητα ανάπτυξης, συνεχής ανοδική εξέλιξη: πωλήσεις άνω των 10 εκατ. Ευρώ, ο τζίρος να μην έχει υποχωρήσει πάνω από 13%, προ φόρου κέρδη άνω των 300.000 ευρώ, τα προ φόρου κέρδη να μην έχουν υποχωρήσει κάτω από 30%, μεικτά κέρδη πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ, τα μεικτά κέρδη να μην έχουν υποχωρήσει πάνω από 25%, ίδια κεφάλαια άνω των 3 εκατ. Ευρώ, η σχέση τζίρου – υποχρεώσεων να είναι μικρότερη του 1/0,9, (με εξαίρεση περιπτώσεις εταιρειών με πολύ υψηλή αύξηση τζίρου), δείκτης δανειακής επιβάρυνσης χαμηλότερα του 90% (εξαιρούνται θυγατρικές πολυεθνικών), απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 2%.

 

7.000 από τις μεγαλύτερες εν Ελλάδι βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών τους, συμμετείχαν στην αξιολόγηση βάση των παραπάνω οικονομικών δεικτών. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεχωρίσουν 283 επιχειρήσεις οι οποίες συνέθεσαν τη λίστα των «Diamonds of the Greek Economy 2014». Η Chiesi Hellas έλαβε την 236η θέση ανάμεσα σε μεγάλες επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, τραπεζικούς ομίλους, καταναλωτικών αγαθών κ.α.