Diversity & Inclusion Awards 2022:

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Diversity &...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 12/07/2022

Diversity & Inclusion Awards 2022

Βραβείο για «Καλύτερη κουλτούρα Διαφορετικότητας και Μη Αποκλεισμού στο φαρμακευτικό χώρο» απονεμήθηκε στην Chiesi Hellas

 

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2022- Η Chiesi Hellas διακρίθηκε στα “Diversity & Inclusion Awards 2022”, κατακτώντας το Bronze Award στην κατηγορία “Best Diversity & Inclusion Culture in Pharma”. Στην τελετή απονομής, παρευρέθησαν τα μέλη της Επιτροπής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Μη Αποκλεισμού (Diversity, Equity & Inclusion Committee) της Chiesi Hellas.

 

 Η διάκριση αφορά ένα θεσμό, που επιβραβεύει εταιρείες -βάσει του κλάδου που δραστηριοποιούνται- για τη φιλοσοφία και το σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών, που υιοθετούν την αποδοχή της ισότητας, της διαφορετικότητας και του μη αποκλεισμού.

 

DI2_1

 

 Η Chiesi Hellas, έχοντας δημιουργήσει τις συνθήκες ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου ενθαρρύνονται ο σεβασμός της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας της σκέψης του κάθε εργαζομένου, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της και ως εταιρεία B Corp. Χρησιμοποιεί το επιχειρείν ως δύναμη για το συλλογικό καλό και το πράττει έχοντας πρώτα διαμορφώσει εσωτερικά ένα περιβάλλον συνεργασίας που ενσωματώνει όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

 

 

Η διάκριση της ελληνικής θυγατρικής συνδέεται με την ενεργή υποστήριξη του Ομίλου Chiesi στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που έχει θέσει ο ΟΗΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία & την Ευημερία, στην Ισότητα των δύο φύλων, στην Αξιοπρεπή εργασία & οικονομική ανάπτυξη.

DI1_1 

 

Από το 2020 έχει συσταθεί η Επιτροπή Διαφορετικότητας, Ισότητας και Μη αποκλεισμού (Diversity, Equity & Inclusion Committee) της Chiesi Hellas με στόχο την επανεξέταση όλων των πολιτικών στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, που εστιάζουν στις προαναφερόμενες αρχές και πρακτικές. Στην κατεύθυνση αυτή, δρομολογείται υλοποίηση δράσεων, όπως η δημιουργία συναφούς εκπαιδευτικού προγράμματος  για  τις νέες προσλήψεις και η ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας ανατροφοδότησης μέσω της δράσης «Speak Up & Be Heard». Επιπλέον, ανανεώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας της Chiesi με ιδιαίτερη αναφορά στην παροχή ίσων ευκαιριών και την ενίσχυση της διαφορετικότητας και του μη αποκλεισμού ως στοιχείο βιωσιμότητας της εταιρείας. Παράλληλα, με την υιοθέτηση Κώδικα Αλληλεξάρτησης, η εταιρεία φροντίζει να κοινοποιεί τις αρχές της και στους συνεργαζόμενους προμηθευτές της, παρακινώντας τους να λειτουργούν και εκείνοι αντίστοιχα προς όφελος της κοινωνίας.

 

 

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, επισήμανε για τη βράβευση ότι «Ο σεβασμός της προσωπικότητας του κάθε εργαζομένου, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση των αρχών της ελεύθερης σκέψης, εξασφαλίζουν μια  δίκαιη, ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς ατομική έκφραση. Με αυτό τον τρόπο, όλοι μας συμβάλλουμε στη μετουσίωση του εργασιακού μας χώρου, σε χώρο προσφοράς για την κοινωνία και το συνάνθρωπό μας».

 

 

 

Για πληροφορίες: Αλέκα Δήμου, Communications & Public Affairs Officer: a.dimou@chiesi.com, 2106179763

 

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi είναι ο μεγαλύτερος βιοφαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο με πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές του για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiesi.com και www.chiesi.gr για την Chiesi Hellas.