H Chiesi Hellas στη λίστα των καλύτερων εργοδοτών για τις γυναίκες

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > H Chiesi Hellas...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 10/04/2023

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία αναδείχθηκε Best WorkplacesTM for Women για το 2023

 

Αθήνα, 10 Απριλίου 2023 – Η Chiesi Hellas συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Great Place to Work® Best WorkplacesTM for Women Hellas 2023 σε συνέχεια της συμμετοχής της στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος Trust Index© και της Πιστοποίησης της από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

 

Το 2019 η Chiesi Hellas ξεκίνησε ένα ταξίδι υποστήριξης της «γυναικείας ενδυνάμωσης» βάσει του Πλάνου Δράσης που σχεδίασε η Επιτροπή Διαφορετικότητας, Δικαιοσύνης & Ενσωμάτωσης, με στόχο τη δυνατότητα παροχής ευκαιριών καριέρας στα ανώτερα κλιμάκια και στα δύο φύλα και την ισότητα στις αμοιβές. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε δράση ίσων αμοιβών (gender pay equity) τη διετία 2021-2022, εντάχθηκαν εργαλεία ανάπτυξης, εκπαίδευσης (coaching), καθοδήγησης (‘Mentoring for her Growth’) και δικτύωσης (networking). Μεταξύ άλλων, υποστηρίχθηκαν οι μονογονεϊκές οικογένειες, εισήχθησαν ευέλικτες μορφές εργασίας, προβλήθηκαν εργαζόμενες ως «πρότυπα», προήχθησαν σε θέσεις καινοτομίας και αειφορίας, επιχορηγήθηκαν για συνέχιση των σπουδών τους. Παράλληλα, εορτάστηκε η διαφορετικότητα της γυναίκας με δράσεις εντός του οργανισμού και προωθήθηκαν διατμηματικές συνέργειες εντός του Ομίλου.

 

 

 

WomenBestWorkplace

 

 

Η Head of Human Resources & Administrative Affairs της Chiesi Hellas, κα Αλεξάνδρα Βέτσικα, δήλωσε «Συγχαρητήρια στις 30 εταιρείες που φροντίζουν να παρέχουν ένα ισορροπημένο περιβάλλον εργασίας που καλύπτει τις ανάγκες του καθενός σεβόμενες την μοναδικότητά του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε μέλη αυτής της κοινότητας και που οι γυναίκες συνάδελφοί μας -μέσα από τις απαντήσεις τους στην έρευνα- κατέταξαν την Chiesi ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα στην κατηγορία της! Η αφοσίωσή μας στο να παρέχουμε ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, αναγνωρίζοντας την αξία που προσδίδει η διαφορετικότητα και η δικαιοσύνη στην ευημερία ενός οργανισμού, οδηγεί στο να έχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας παράλληλα ο ένας τον άλλον. Όταν οι σχέσεις ανθίζουν, διαπρέπουν οι Άνθρωποι και οι Οργανισμοί αγγίζουν την αριστεία».

 

«Στην Chiesi Hellas λειτουργούμε ως ομάδα που ενσωματώνει όλους, με σεβασμό στα δικαιώματά τους, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες ανέλιξης μακριά από διαχωρισμούς φύλου. Είμαστε υπερήφανοι για την τιμητική αυτή διάκριση, που -μεταξύ άλλων- επιβεβαιώνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη και στήριξη της εταιρείας στους ανθρώπους μας μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που βρίθει προκλήσεων» ανέφερε η Communications & Public Affairs Officer της Chiesi Hellas, κα Αλέκα Δήμου.

 

 

Λίγα λόγια για τη λίστα  Best WorkplacesTM for Women:

Η διάκριση Best WorkplacesTM for Women βασίζεται στην ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σχετικά με την εμπειρία τους από το εργασιακό τους περιβάλλον. Τα κριτήρια αξιολόγησης που καθορίζουν τη θέση της εταιρείας στη λίστα των καλύτερων εταιρειών για γυναίκες είναι τρία: α) η συνολική απόδοση της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο έρευνας εργασιακού κλίματος Trust Index™, β) οι θετικές απαντήσεις των γυναικών στην έρευνα συγκρινόμενες με το σύνολο του πληθυσμού της εταιρείας, γ) η βαρύτητα των απαντήσεων των εργαζομένων γυναικών σε επιμέρους ερωτήσεις που έχουν σχέση με, την αντιμετώπιση των φύλων στην εταιρεία, τις ίσες αμοιβές, τη δυνατότητα εξέλιξης και προαγωγών, τη δυνατότητα λήψης άδειας όταν χρειάζεται, καθώς και την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

 

 

Λίγα λόγια για την Chiesi:

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi έχει λάβει την πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές της για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiesi.com