Η Chiesi σε στρατηγική συμφωνία με την KAMADA

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Η Chiesi σε...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 12/12/2012

Η Chiesi και η Kamada σε στρατηγική συμφωνία για την διάθεση της εισπνεόμενης alpha-1 antitrypsin (A1AT) στην Ευρώπη, στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στην Τουρκία.

Η ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Farmaceutici SpA και η Kamada, ισραηλινή εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας, προχώρησαν σε αποκλειστική συμφωνία 12ετούς διάρκειας για την διάθεση της εισπνεόμενης Α1ΑΤ, η οποία αποτελεί φάρμακο υποψήφιο για την θεραπεία της έλλειψης της alpha-1 antitrypsin (Alpha-1 antitrypsin deficiency / A1AD) στην Ευρώπη, στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στην Τουρκία.

Αυτή η κληρονομική διαταραχή εμφανίζεται στους ασθενείς με ανεπαρκή παραγωγή της Α1ΑΤ από το ήπαρ. Η Α1ΑΤ είναι μια σημαντική πρωτεΐνη που προστατεύει τους πνεύμονες από ορισμένα ένζυμα, τα οποία παράγονται από τα λευκά αιμοσφαίρια κατά την ύπαρξη λοίμωξης. Κλινικά, η έλλειψη της Α1ΑΤ συνδέεται με την ανάπτυξη σοβαρών νοσημάτων, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Η εισπνεόμενη Α1ΑΤ, που σήμερα βρίσκεται σε φάση ΙΙΙ κλινικών δοκιμών, ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο φάρμακο παγκοσμίως για την θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από την γενετική νόσο της Alpha-1 antitrypsin deficiency, το οποίο θα χορηγείται με εισπνοές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν πρόσθετες θεραπευτικές ενδείξεις για το υποψήφιο φάρμακο. Αυτό το γεγονός, επιβεβαιώνει την δέσμευση του ομίλου Chiesi στην έρευνα για καινοτόμα προϊόντα, μέσω προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης που διεξάγονται εσωτερικά αλλά και μέσω συνεργασιών με εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος του ομίλου Chiesi, Dr. Alberto Chiesi, δήλωσε "είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτήν τη στρατηγική συμμαχία σχετικά με την εισπνεόμενη Α1ΑΤ, καθώς το προϊόν αυτό έχει την δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από αυτή την απειλητική για τη ζωή τους γενετική διαταραχή".

Ο Chief Executive Officer του ομίλου Chiesi, Dr. Ugo di Fransesco, δήλωσε "είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την προσθήκη της εισπνεόμενης Α1ΑΤ, στο ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Είναι προϊόν της κατηγορίας "Ειδικής Φροντίδας", χαρακτηρισμένο ορφανό, που απευθύνεται σε νόσο του αναπνευστικού και συνδυάζεται άριστα με την στρατηγική της Chiesi, ενώ ισχυροποιεί την ηγετική της θέση στις σημαντικότερες αγορές.