Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Ιατρείο...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 27/02/2014

Σε πράξη μεγάλης στήριξης για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και πολλά συνεργαζόμενα Κοινωνικά Φαρμακεία προέβη  η Φαρμακευτική Εταιρεία CHIESI με τη χορηγία 18.260 τεμαχίων αποχρεμπτικού-βλεννοδιαλυτικού σκευάσματος.

 

Τα 2.000 σκευάσματα παραδόθηκαν για τις ανάγκες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τα Παραρτήματά του, ενώ τα υπόλοιπα διατέθηκαν:

 

στον Ιατρικός Σύλλογος Πατρών,  στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, στο PRAKSIS στους Γιατρους του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών, στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ", στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, στη ΜΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», στο  Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» Κ.Α.Σ.Π, στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» , στον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Βοήθειας & Συμπαράστασης Τετραπληγικών Κακοποιημένων Ανήλικων Παιδιών «Το Δάκρυ και η Χαρά του Παιδιού» , στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, στο ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ", στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ηπείρου, στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ", στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ηλιούπολης, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ηρακλείου, στην ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, στην  ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ, στο Κ.Υ ΛΑΥΡΙΟΥ, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΝΙΩΝ, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, στη ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ & ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και τιμή αποδεχόμαστε τη δωρεά αυτή, ως ένδειξη αλληλεγγύης της Φαρμακευτικής Εταιρείας CHIESI hellas. Τους ευχαριστούμε. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την Κοινωνική Τράπεζα του ΣΦΕΕ, στα πλαίσια της οποίας είναι και αυτή η δωρεά θα αποτελέσει το φάρο για τη φαρμακευτική περίθαλψη πολλών χιλιάδων αναξιοπαθούντων ανασφάλιστων πολιτών»

 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Δήμτσας σημείωσε: «Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της εταιρείας CHIESI και κάθε άλλη παρόμοια που ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο. Εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο. Και είναι πολλές χιλιάδες οι ανασφάλιστοι άρρωστοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Γι αυτό σε ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε, θα είμαστε παρόντες με συνέχεια και συνέπεια»

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Chiesi, κος Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «έχοντας ευαισθητοποιηθεί από τον ΙΣΑ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην προσπάθειά τους να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα σε άπορους και άνεργους συνανθρώπους μας, η εταιρεία μας συμμετέχει ενεργά με τη δωρεάν διάθεση μεγάλων ποσοτήτων από τα σκευάσματά μας. Στην προσπάθειά μας αυτή στάθηκε αρωγός επίσης η εταιρεία Unilog και προσωπικά ο πρόεδρός της, κ. Στέλιος Λιναρδάκης, με αφιλοκερδή διανομή των φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα».  

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής διαθέτει περίπου 3.000 φάρμακα την ημέρα σε φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες, τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στη διατήρηση, αποθήκευση και τελική διάθεση των φαρμάκων, πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.