Ο Giuseppe Accogli είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Chiesi

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Ο Giuseppe Accogli...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 03/02/2023

Ο Giuseppe Accogli είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Chiesi

 

  • Ο Giuseppe Accogli είναι ένας επιτυχημένος Executive Leader με 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας φημισμένων και σύνθετων εταιρειών όπως η Tyco Healthcare (Covidien), η Baxter και η Medtronic.
  • «Ως Διευθύνων Σύμβουλος, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνω την ηγεσία, τους ανθρώπους και τους συνεργάτες να σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην εκπλήρωση της δέσμευσης να λειτουργούμε ως βιώσιμη δύναμη για το καλό στο χώρο της βιοφαρμακευτκής βιομηχανίας», λέει ο Giuseppe Accogli.

 

 

Πάρμα, 30 Ιανουαρίου 2023 Η Chiesi, ο διεθνής βιοφαρμακευτικός όμιλος που εστιάζει στην έρευνα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον Giuseppe Accogli ως το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου. Κατόπιν εκτενούς αναζήτησης διεθνώς, ο Giuseppe θα ενταχθεί ενεργά στην Chiesi στις 3 Απριλίου 2023.

 

Ο Giuseppe είναι ένας επιτυχημένος Executive Leader με 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας φημισμένων και σύνθετων εταιρειών, όπως η Baxter και η Medtronic. Διαθέτει ισχυρό υπόβαθρο σε πολλούς κλάδους (όπως πωλήσεις, μάρκετινγκ, Ε&Α, Σ&Ε, στρατηγική και καινοτομία προϊόντων), με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ και της EMEA.

 

Ο συνδυασμός της εμπειρίας, του ήθους και της αποφασιστικότητάς του, τον καθιστά ιδανικό για τον Όμιλο Chiesi.

 

«Είναι τιμή μου να οδηγήσω την Chiesi στα νέα στάδια ανάπτυξής της και ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνουν να είμαι μέρος ενός τόσο συναρπαστικού ταξιδιού», λέει ο Giuseppe Accogli. «Στον πυρήνα της, η Chiesi είναι μια ομάδα καινοτόμων και ιδιαίτερα αφοσιωμένων επαγγελματιών που φροντίζουν για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνω την ηγεσία, τους ανθρώπους και τους συνεργάτες να σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην εκπλήρωση της δέσμευσης να λειτουργούμε ως βιώσιμη δύναμη για το καλό στο χώρο της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας».

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Giuseppe στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου», λέει ο Alberto Chiesi, Πρόεδρος του Ομίλου Chiesi. «Είναι ένας αναγνωρισμένος ηγέτης με το όραμα και τη δύναμη να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών που έχει χτίσει η Chiesi τα τελευταία 85 χρόνια και να μας οδηγήσει στην επόμενη φάση ανάπτυξης και καινοτομίας».

 

Ο Marco Vecchia, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και Επικεφαλής Παγκόσμιας Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης και Επικεφαλής Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων τους τελευταίους μήνες, θα συνεχίσει ως Επικεφαλής Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων. Σε αυτή τη μεταβατική φάση, έως ότου ολοκληρωθεί η ανάληψη  καθηκόντων από τον Giuseppe Accogli, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθυντική Ομάδα θα διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της διοίκησης.

 

 

 

Για πληροφορίες: Αλέκα Δήμου, Communications & Public Affairs Officer: a.dimou@chiesi.com, 2106179763

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi έχει λάβει την πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές της για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiesi.com και www.chiesi.gr για την Chiesi Hellas.