Ο ΟΜΙΛΟΣ CHIESI ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Ο ΟΜΙΛΟΣ...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 06/02/2020

Chiesi

 

 

  • Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο τμήμα που επικεντρώνεται στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων για σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες και το οποίο αναδεικνύει τη δέσμευση της Chiesi για την οικοδόμηση ενός καλυτέρου μέλλοντος για τους ασθενείς.           
  • Το νέο τμήμα «Chiesi Global Rare Diseases», θα επωφεληθεί πλήρως των πόρων του Ομίλου Chiesi με σκοπό την υποστήριξη ομάδων ασθενών με σπάνιες παθήσεις, εστιάζοντας αρχικά στα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα, στην αιματολογία και στην οφθαλμολογία.

 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2020 - Η Chiesi Farmaceutici SpA, ένας διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα (Όμιλος Chiesi), ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία του «Chiesi Global Rare Diseases», μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας που θα αξιοποιήσει τους πόρους του Ομίλου Chiesi για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση σπάνιων και εξαιρετικά σπάνιων παθήσεων. Το τμήμα θα έχει την έδρα του στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και θα εστιάσει αρχικά στην έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα (LSDs) και για σπάνιες αιματολογικές και οφθαλμολογικές διαταραχές.

 

"Η Chiesi έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σπάνιες ασθένειες. Με το τμήμα Chiesi Global Rare Diseases, αναβαθμίζουμε αυτήν την προσπάθεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο - επαναπροσδιορίζοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Giacomo Chiesi, επικεφαλής του Chiesi Global Rare Diseases. «Ξεκινάμε επίσημα το τμήμα πριν από το WORLDSymposium, ένα από τα σημαντικότερα ετήσια συνέδρια για τις σπάνιες ασθένειες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προσβλέπουμε στην επικοινωνία  με τα περισσότερα μέλη της κοινότητας των ασθενών με λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα αλλά και σε ευρύτερες ομάδες ανθρώπων με σπάνιες νόσους ώστε να περιγράψουμε τους στόχους και τις ελπίδες μας και να εντοπίσουμε ευκαιρίες συνεργασίας στην έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών».

 

Ο Όμιλος Chiesi δραστηριοποιείται στις θεραπείες για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα (LSDs) και ειδικότερα της αλφα-μαννοσίδωσης και της νεφροπαθούς κυστίνωσης σε επιλεγμένες αγορές εκτός των Η.Π.Α. Ο Όμιλος δημιουργεί και προωθεί καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση των LSDs και άλλων σπάνιων ασθενειών. Από το 2018 η Chiesi αναπτύσσει θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου Fabry, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019, η Chiesi ένωσε τις δυνάμεις της με Εταιρικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού για τις Σπάνιες Διαταραχές (NORD).

 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που έχει η δημιουργία του νέου τμήματος, Chiesi Global Rare Diseases, τόσο στις κοινότητες των ασθενών  όσο και στην ιατρική κοινότητα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να πετύχουμε ταχεία πρόοδο στα ερευνητικά και αναπτυξιακά μας προγράμματα και να παραμείνουμε ενεργός συνεργάτης για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους», δήλωσε ο κ. Chiesi προσθέτοντας, «Υπάρχουν περισσότερες από 7.000 σπάνιες ασθένειες και για τη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αφιερώνουμε την εμπειρία δεκαετιών της Chiesi στην ανάπτυξη σκευασμάτων για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες. Θα εργαστούμε με αφοσίωση ώστε να κάνουμε τη θετική διαφορά στη θεραπεία πολλών σπάνιων ασθενειών τα επόμενα χρόνια. Οι ασθενείς είναι η αφετηρία και ο προορισμός του ταξιδιού μας.»

 

Σχετικά με το Chiesi Global Rare Diseases

Το νέο παγκόσμιο τμήμα σπάνιων παθήσεων της Chiesi, Chiesi «Global Rare Diseases», είναι μια επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Chiesi που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με επίκεντρο την έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών για σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις. Το τμήμα Global Rare Diseases συνεργάζεται με τον όμιλο Chiesi για να αξιοποιήσει τους πόρους και τις δυνατότητες του παγκόσμιου δικτύου μας ώστε να προσφέρει καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές σε ανθρώπους που ζουν με σπάνιες ασθένειες, πολλοί από τους οποίους έχουν περιορισμένες ή καθόλου διαθέσιμες θεραπείες. Το τμήμα αποτελεί  έναν αφοσιωμένο συνεργάτη των παγκόσμιων ηγετών στην υπεράσπιση των ασθενών, την έρευνα και την περίθαλψη τους.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Με έδρα την Πάρμα της Ιταλίας, η Chiesi Farmaceutici είναι ένας διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα, με 85 χρόνια εμπειρία και παγκόσμια παρουσία σε 29 χώρες. Η Chiesi ερευνά, αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμα σκευάσματα στην θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, την εξειδικευμένη ιατρική και τις σπάνιες παθήσεις. Το  R&D του ομίλου εδρεύει στην Πάρμα (Ιταλία) και συμπράττει με ομάδες έρευνας και ανάπτυξης στη Γαλλία, τις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για την διεξαγωγή προ-κλινικών και κλινικών προγραμμάτων αλλά και εγκριτικών διαδικασιών της Chiesi. Η Chiesi απασχολεί περίπου 6.000 άτομα. Ο όμιλος Chiesi είναι πιστοποιημένος Β-Corp οργανισμός. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiesi.com