Ο Όμιλος Chiesi ανακοινώνει τον θάνατο του Επίτιμου Προέδρου Δρ. Paolo Chiesi (1940-2024)

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Ο Όμιλος...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 08/03/2024

Πάρμα, 5 Μαρτίου 2024 - Ο Όμιλος Chiesi ανακοινώνει τον θάνατο του Επίτιμου Προέδρου Δρ. Paolo Chiesi, ιδρυτικού μέλους της εταιρείας που διαμόρφωσε την ιστορία της μαζί με τον αδελφό του Alberto.

 

Γεννημένος στην Πάρμα το 1940 και απόφοιτος Χημείας και Φαρμακευτικής, ηγήθηκε του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Εταιρείας, καθιστώντας δυνατά σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα σε θεραπείες στους τομείς του αναπνευστικού, της νεογνολογίας και των σπάνιων παθήσεων. Αυτές οι επιτυχίες απέδωσαν στον Paolo Chiesi αξιοσημείωτη αναγνώριση, όπως τον τιμητικό τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής και Χειρουργικής που του απένειμε το Πανεπιστήμιο της Modena and Reggio Emilia το 2010, και το τιμητικό πτυχίο από το Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη το 2019, σε αναγνώριση της επί δεκαετιών δέσμευσής του στη θεραπεία του συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας σε πρόωρα βρέφη.

 

 

Paolo Chiesi

 

 Το 2023 έγινε Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου Chiesi. Η παρουσία του αποτέλεσε έμπνευση για όλους όσοι είχαν το προνόμιο να συνεργαστούν μαζί του, χάρη στις εξαιρετικές επιστημονικές του γνώσεις και την σπάνια ανθρωπιά του.

Ο θάνατός του αφήνει ένα τεράστιο κενό σε όλους όσοι τον γνώρισαν.