Όμιλος Chiesi και Holostem: Ένα σημαντικό βήμα στην αναγεννητική ιατρική

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Όμιλος Chiesi...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 15/01/2015

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά για το Holoclar, την πρώτη θεραπεία με βλαστοκύτταρα που εγκρίνεται στην Ευρώπη.

Το Ηoloclar παράγεται στη Μόντενα στα εργαστήρια της Holostem Terapie Avanzate S.r.l, θυγατρική της Chiesi Farmaceutici.

 

To Holoclar είναι μια κυτταρική θεραπεία που βασίζεται σε καλλιέργειες αυτόλογων βλαστοκυττάρων  από το σκληροκερατοειδές όριο του οφθαλμού.  Αυτές οι καλλιέργειες εμφυτεύονται και αναγεννούν ένα μόνιμο λειτουργικό επιθήλιο κερατοειδούς έπειτα από ένα οφθαλμικό έγκαυμα, επιτρέποντας την αποκατάσταση της όρασης.

 

Μαζί με το Glybera, την πρώτη γονιδιακή θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη θεραπεία της ανεπάρκειας της Λιποπρωτεϊνικής Λιπάσης (LPLD), το Holoclar ενισχύει το πεδίο των ειδικών θεραπειών μας, ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό μας μοντέλο για τις Σπάνιες και πολύ Σπάνιες Παθήσεις.

 

“Η Chiesi πιστεύει στην καινοτομία και την έρευνα και έχει βρει πρόσφορο έδαφος γι’ αυτό στη Holostem” , δήλωσε η Graziella Pellegrini, Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Holostem Terapie Avanzate S.r.l. “Αυτή η σημαντική επιτυχία αποδεικνύει ξανά ότι οι προσπάθειες μας οδηγούν σε σπουδαία αποτελέσματα”.

 

“Είμαστε περήφανοι για το Holoclar, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τις εταιρείες μας και για την ιστορία της Ιατρικής”, σχολίασε ο Andrea Chiesi, R&D Project and Portfolio Management της Chiesi Farmaceutici και CEO της Holostem Terapie Avanzate S.r.l, “Η Αναγεννητική Ιατρική αποτελεί σήμερα μια πραγματικότητα η οποία προκύπτει από τη συνεργασία της Chiesi Farmaceutici με την Holostem και ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο κλάδο της ιατρικής’’.