Προβολή της ταινίας «Rare Land» για τις σπάνιες παθήσεις στo Φεστιβάλ των Καννών

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Προβολή...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 21/06/2023

 

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2023 – Η ταινία «Rare Land» του Ευθύμη Χατζή, η παραγωγή της οποίας επιχορηγήθηκε από την Chiesi Global Rare Diseases, επελέγη στο Short Film Corner (SFC)/Rendez Vous Industry του Φεστιβάλ των Καννών, ένα φόρουμ αφιερωμένο στους επαγγελματίες των ταινιών μικρού μήκους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε προβολή στην Marché du Film, τον κορυφαίο τόπο συνάντησης επενδυτών, παραγωγών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου και της διεθνούς κινηματογραφίας.

 Rare

 

 

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και σημαντικό τόσο για τους συντελεστές όσο και για την Chiesi να προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους και το μήνυμά της, για το ταξίδι ενός μικρού ασθενή με σπάνιο νόσημα και της οικογένειάς του, στην Marché du Film, σε μια Αγορά στην οποία συμμετέχουν 121 χώρες και 14.000 επαγγελματίες του χώρου. Η ταινία, μέσα από την κινηματογραφική διάσταση, αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα και τις προκλήσεις που βιώνουν οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα, από τη στιγμή της διάγνωσης έως τη θεραπεία. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τα προβλήματα του κοινωνικού στιγματισμού, του απομονωτισμού και τις δυσκολίες πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ευθύμης Χατζής ανέφερε «Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτή την ιστορία του μικρού αγοριού, που αισθάνεται ασήμαντο και που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό στην Ελλάδα, να ταξιδεύει στις Κάννες και να επικοινωνείται με τόσους διαφορετικούς ανθρώπουςαπ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Εύχομαι αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το κοινό και να ανακαλύψει ο καθένας τη μοναδικότητα που κρύβεται μέσα του».

 

Με αφορμή την προβολή της ταινίας και ενόψει της αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και για τα ορφανά φάρμακα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Ελλάδας και Κύπρου, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που το Φεστιβάλ των Καννών αποτέλεσε σταθμό στο ταξίδι ευαισθητοποίησης της ταινίας Rare Land για τις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις. Η προβολή σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση αναδεικνύει και το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της ταινίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι οι προκλήσεις στο πεδίο των σπάνιων παθήσεων παραμένουν πολλές. Η νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για τα ορφανά φάρμακα, πρέπει να εξασφαλίζει τη στήριξη της καινοτομίας στον κλάδο, την έγκαιρη και ίση πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».