ΑΡΧΙΚΗ > We act - Sustainability Manifesto

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

Έχουμε βαθειά συναίσθηση ότι αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας συμμετέχουμε σε προγράμματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με την κοινωνική προσφορά.

 

Το θεωρούμε καθήκον μας και πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της εταιρείας συμβαδίζουν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ευημερία και τη βιωσιμότητα του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αναπτυσσόμαστε.

 

Ο Όμιλος Chiesi έχει υιοθετήσει οκτώ στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που θεσπίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη (UN SDGs - Agenda 2030) με σκοπό να συνδράμει στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου περιβάλλοντος για όλους.

Οι σκοποί αφορούν την υγεία και ευεξία, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, την καινοτομία, τη μείωση των ανισοτήτων, τη δράση για την κλιματική αλλαγή και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.

 

SDGs

 

 

Η Chiesi Hellas αυξάνει τις προσπάθειες για την επίτευξη αυτών των στόχων και για το σκοπό αυτό υπογράψαμε το Sustainability Manifesto της Chiesi WE ACT και υιοθετήσαμε Στρατηγικό Πλάνο Αειφορίας με στόχο να ενσωματώσουμε τις αρχές της αειφορίας στον τρόπο που λειτουργούμε ως επιχείρηση.

 

Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή – Δεσμευόμαστε να μεριμνούμε για την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, περιορίζοντας τη χρήση παραγωγικών παραγόντων με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής. Αποδεικνύουμε εμπράκτως τη δέσμευση μας αυτή, προσφέροντας με υπευθυνότητα τις μερίδες που δεν καταναλώνονται στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων μας, σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη υποστήριξης για τη σίτιση συνανθρώπων μας μέσω της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 

Καλή υγεία και ευεξία - Για όλους εμάς που εργαζόμαστε στη φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας, όχι μόνο με τη μορφή της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά διευρύνεται σ’ έναν ορίζοντα κοινωνικής ευθύνης με σεβασμό στον άνθρωπο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.

 

Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες & Δράση για την Κλιματική Αλλαγή - Υιοθετούμε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στους χώρους των εγκαταστάσεων μας, προβαίνοντας μεταξύ άλλων, σε ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, λαμπτήρων και μπαταριών.

 

Μείωση των ανισοτήτων - Η μείωση των ανισοτήτων είναι μία από τις βασικές αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου Chiesi. Απαγορεύουμε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης στη διαχείριση του προσωπικού, ιδιαίτερα αν αυτό οφείλεται σε πολιτικούς, φυλετικούς ή γλωσσικούς λόγους ή σχετίζεται με συνδικαλιστικές οργανώσεις ή το φύλο τους και εγγυόμαστε ίσες ευκαιρίες για όλους τους υπαλλήλους, αξιολογώντας τους αποκλειστικά στη βάση των προσωπικών τους προσόντων και της αξίας τους καθώς και των επιδόσεών τους.

 

Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές & Καλές θέσεις εργασίας και Οικονομική Ανάπτυξη – Στηρίζουμε την καινοτομία και επιθυμούμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία καλών θέσεων εργασίας όχι μόνο εντός του Ομίλου, αλλά και στην κοινωνία εν γένει. Η Chiesi Hellas διαθέτει ετησίως ποσοστό 1% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της για δωρεές και επιχορηγήσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών.

 

Συνεργασία για τους στόχους - Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων και γι’ αυτό ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Κοινωνικών Φαρμακείων και των Νοσηλευτικών & Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, χορηγώντας συσκευασίες των ιδιοσκευασμάτων μας αλλά και εξοπλίζοντάς τα με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

 

 

Οι προσπάθειες μας στηρίζονται σε τρεις πυλώνες:

  • Προσφορά στους ασθενείς
  • Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο
  • Προσφορά στη επιστημονική κοινότητα

 

 

  • Προσφορά στους ασθενείς

Στηρίζουμε την Ελληνική Εταιρεία Για την Ινώδη Κυστική Νόσο και την Humane Social Enterprise οι οποίες μέσα από πρωτοβουλίες όπως η Παγκόσμια Ημέρας Κυστικής Ίνωσης – Breath Unlimited Event έχουν ως στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την Ινώδη Κυστική Νόσο.

 

 

  • Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

Έχοντας επίγνωση των κοινωνικών αναγκών, φροντίζουμε όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την ευεξία και βιωσιμότητα του κοινωνικού συνόλου, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη μεταξύ άλλων στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του οργανισμού, αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προκειμένου να φιλοξενηθούν παιδιά πολυτέκνων & άλλων ευπαθών οικογενειών σε Μετόχι της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου Παραβόλα Τριχωνίδος.

 

Παράλληλα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας παρέχοντας το υλικό της τσάντας πρώτων βοηθειών.

 

Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, παρείχαμε δωρεάν συσκευασίες των ιδιοσκευασμάτων μας στους συνανθρώπους μας οι οποίοι έπεσαν θύματα της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι.

 

 

  • Προσφορά στη επιστημονική κοινότητα

Υποστηρίζουμε από το 2011 αδιάλειπτα έως και σήμερα το έργο της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου της συνθετικής φαρμακευτικής χημείας του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με την ανακαίνιση του εργαστηριακού του εξοπλισμού, την προμήθεια πολυπύρηνων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εκτέλεση απαιτητικών βιομοριακών προσομοιώσεων, αλλά και την χορηγία υποτροφιών σε διδακτορικούς φοιτητές.

 

Παράλληλα συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επιχορηγώντας εκπαιδευτικές υποτροφίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο και συμβάλλοντας στη βελτίωση της θέσης της Ελληνικής Πνευμονολογίας στο διεθνή και ελληνικό επιστημονικό χώρο.