Αγώνας Υγείας στον Πύργο Ηλείας

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Αγώνας...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 03/11/2014

Αγώνας Υγείας – Δυναμικού Βαδίσματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου 2014 στον Πύργο Ηλείας με την ενεργό συμμετοχή κατοίκων κάθε ηλικίας. Ο στόχος του δήμου Πύργου ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα υγείας, ιδιαίτερα του αναπνευστικού συστήματος, καθώς οι παθήσεις του βρίσκονται στις πρώτες θέσεις νοσηρότητας του πληθυσμού. 

 

Η Chiesi Hellas ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του δήμου να ενισχύσει την αθλητική αυτήν προσπάθεια. Ως Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης στήριξε την εκδήλωση, ενώ πρόσφερε επιπλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν δωρεάν σπιρομετρήσεις στους συμμετέχοντες του αγώνα από τοπικούς ιατρούς πνευμονολόγους, συμβάλλοντας έτσι στην ενημέρωση των πολιτών για τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος όπως το Άσθμα, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τις αλλεργίες κ.ά.

 

Η διαδρομή του αγώνα ήταν σχεδιασμένη να διασχίσει την πόλη, μέσα από κεντρικές οδούς καλύπτοντας δύο αποστάσεις, των 2 και των 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική της πλατεία. Με σύμμαχο τον καλό καιρό η συμμετοχή ήταν μεγάλη, προσφέροντας την ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους να τρέξουν για την «Υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη». 

 

Η Chiesi Hellas, μια Ιταλική πολυεθνική εταιρεία, με καινοτόμα σκευάσματα και στο χώρο των αναπνευστικών παθήσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ενισχύει πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναζητώντας και στηρίζοντας αντίστοιχες ενέργειες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.