Διεθνής κλινική μελέτη της Chiesi στο περιοδικό BMC Pulmonary Medicine

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Διεθνής...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 30/04/2013

Η ομάδα της κλινικής μελέτης LIAISON είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι το χειρόγραφο με τον τίτλο  ''International cross-sectional and longitudinal assessment on Asthma Control in European adult patients - the LIAISON study protocol'' έγινε δεκτό για δημοσίευση στο περιοδικό BMC Pulmonary Medicine.

 

Η δημοσίευση αυτή, αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τον σχεδιασμό της μελέτης LIAISON, της μεγαλύτερης μελέτης παρατήρησης που διεξήχθη ποτέ σε ασθματικούς ασθενείς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Οι χώρες διεξαγωγής είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η διεξαγωγή της μελέτης, διατρέχοντας την Ευρώπη, σκοπεύει στην αξιολόγηση του επιπέδου του ελέγχου του άσθματος και την ποιότητα ζωής, διερευνώντας το πως αντιμετωπίζονται θεραπευτικά περισσότεροι από 8000 ασθματικοί ασθενείς.

 

Η μελέτη περιλαμβάνει μια συγχρονική φάση  και μία δεύτερη προοπτική φάση διάρκειας ενός έτους. Η ένταξη των ασθενών στη μελέτη είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Οι ασθενείς με μη-ελεγχόμενο άσθμα κατά την πρώτη επίσκεψη, θα παρακολουθούνται για 12 μήνες, προκειμένου να εκτιμηθεί το ποσοστό επιτυχίας ελέγχου.

 

Αυτή είναι η πρώτη δημοσίευση για τη μελέτη LIAISON και είμαστε σίγουροι ότι και άλλες σημαντικές μελέτες θα ακολουθήσουν σύντομα, ξεκινώντας από τα αποτελέσματα της συγχρονικής φάσης τα οποία αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

Το περιοδικό BMC Pulmonary Medicine είναι ένα peer-reviewed, ανοικτής πρόσβασης περιοδικό που περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με όλες τις πτυχές της πρόληψης, της διάγνωσης και της διαχείρισης των πνευμονικών και συναφών διαταραχών, καθώς και της σχετικής μοριακής γενετικής, παθοφυσιολογίας και επιδημιολογίας.