Έκθεση «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ΑΡΧΙΚΗ > Νέα > Έκθεση...

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 30/06/2014

Η Chiesi Hellas στηρίζοντας την Υγεία μέσα από την Τέχνη και την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, θα σταθεί χορηγός στην έκθεση «ΙΑΣΙΣ» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που θα  πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2014 έως τον Μάιο του 2015.

 

Η Chiesi Hellas με τη χορηγία της στηρίζει την έκθεση και «υιοθετεί» για τη διάρκειά της δύο εκθέματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης. Το μεν πρώτο απεικονίζει σε μαρμάρινο ανάγλυφο τον Αχιλλέα να ξύνει τη σκουριά της λόγχης του πάνω στον τραυματισμένο μηρό του Τηλέφου προκειμένου να τον θεραπεύσει (τέλη 1ου αι. π.Χ.), το δε δεύτερο απεικονίζει Μαρμάρινη προτομή του Ιπποκράτη που χρονολογείται στα τέλη του 1ου αι. μ.Χ.  

 

Η παρουσία της Chiesi Hellas στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας δηλώνει την πολυδιάστατη υποστήριξη της εταιρείας προς την κοινωνία. Μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Chiesi εντάσσει και τον πολιτισμό ως θεμελιώδη λίθο της ισορροπημένης και υγιούς κοινωνίας. Στην Chiesi πιστεύουμε πως είναι καθήκον όλων μας να κρατήσουμε ψηλά την πολιτιστική μας συνείδηση, ιδιαίτερα τώρα που οι αξίες της κοινωνίας μας δοκιμάζονται, και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο κάτι περισσότερο από το αναμενόμενο, κάτι παραπάνω από το αυτονόητο.